OBAVIJEST NAŠIM ČITATELJIMA

Tiskara nas je obavijestila da su se u našim brošurama Europa više zajedno pojavili maštoviti crteži! Pokazalo se da se dječak po imenu Gordon ušuljao u tiskaru i škrabao na nekoliko stranica.

Nadamo se da vas to neće omesti u čitanju.

Želimo vam ugodno čitanje!

Tim odjela Izdavačka služba i ciljane mjere informiranja, Europska komisija

EUROPA više zajedno!

Novi alat za upoznavanje vaših učenika starijih od deset godina s Europom

EUROPA više zajedno! omogućit će vam da približite Europu učenicima. Pedagoški materijali uključuju tri brošure i kartu Europske unije.

KAKO UPOTREBLJAVATI PEDAGOŠKE MATERIJALE EUROPA više zajedno! U RAZREDU? Ovisno o interesima vašeg razreda i pitanjima učenika možete sami odabrati jedan od tri načina na koji ćete započeti upoznavanje s temom Europske unije. Brošure nemaju utvrđen redoslijed. Međusobno se dopunjuju, ali svaka se brošura može upotrebljavati i neovisno o drugima.

U nastavku je nekoliko mogućnosti za korištenje.

Možete započeti s lekcijama o povijesti i zemljopisu kako biste učenicima predočili stvaranje Europske unije. U tom se slučaju najbolje koristiti brošurom EUROPA – Gradimo više zajedno! i/ili kartom. Karta će učenicima pomoći da si predoče gdje se nalaze zemlje Europske unije i europodručja.
Možete započeti s aktualnim temama (primjerice sastankom na vrhu EU-a ili eurom) kako biste učenicima približili funkcioniranje institucija i građanstvo EU-a. U tom se slučaju najbolje koristiti brošurom EUROPA – Organizirajmo se više zajedno!
Možete započeti s temom iz svakodnevnice djece (primjerice, kvaliteta vode i hrane, zaštita djece na društvenim mrežama itd.). U tom se slučaju najbolje koristiti brošurom EUROPA – Živimo više zajedno!

NAŠ PRISTUP

Željeli smo stvoriti pedagoško okruženje koje će biti bogato sadržajem i maštovito kako bismo proširili pogled mladih na njihovu europsku budućnost.

Glavni cilj je razviti svijest učenika o tome da su dio Europske unije i da mogu sudjelovati u stvaranju Europe budućnosti. Kako bi se naglasila njihova uloga, za svaku smo temu upotrebljavali glagole radnje (živjeti, organizirati, sjećati, štititi itd.).

Vokabular, igre i ludički elementi omogućuju učeniku da sam upotpuni svoje znanje slijedeći Gordona, izmišljen lik koji je „škrabao” po brošurama. Uvođenje Gordona, koji je vršnjak učenika, približava im sadržaj. Otvorena pitanja na koja nailazi listajući brošuru pozivaju učenika na aktivno sudjelovanje. Želimo vam ugodno čitanje!