Europa-Kommissionen

NOTE TIL LÆSERNE

Vores trykker har fortalt os, at der er dukket nogle små sjove tegninger op i folderne Europa — Bedre sammen! En dreng, der hedder Gordon, har nemlig sneget sig ind i trykkeriet og skrevet på nogle af siderne.

Vi håber ikke, at det forstyrrer dig, mens du læser.

God fornøjelse!

Teamet for redaktion og målrettet kommunikation, Europa-Kommissionen

LÆRERHÆFTE /EN FORKLARENDE BROCHURE

EUROPA Bedre sammen!

Et værktøj, som lærer elever fra 10 år og opefter om Europa.

EUROPA — Bedre sammen! giver jer mulighed for at snakke om Europa i klassen. Undervisningsmaterialet omfatter tre foldere og et kort over EU.

Sådan bruger I Europa — Bedre sammen! Undervisningsmateriale i klassen
Alt efter jeres klasses interesser og spørgsmålene fra jeres elever kan I vælge at tage fat på EU på tre forskellige måder. Folderne har ikke nogen bestemt rækkefølge. De supplerer hinanden, men de enkelte foldere kan også bruges for sig selv.

Her er nogle idéer til, hvordan de kan bruges.

I kan tage udgangspunkt i EU’s historie og geografi og tale om EU’s opbygning. Hvis I gør det, får I mest brug for EUROPA — Skab sammen! (folderen og/eller kortet). Kortet giver eleverne mulighed for at se, hvor landene ligger i EU, og hvem der er med i euroområdet.
I kan tage udgangspunkt i aktuelle begivenheder (f.eks. et EU-topmøde eller euroen) og derefter komme ind på, hvordan EU-institutionerne og EU-borgerskabet fungerer. Hvis I gør det, får I mest brug for folderen EUROPA — Stå sammen!
I kan tage udgangspunkt i børnenes dagligdag (f.eks. vand- og fødevarekvalitet, beskyttelse af børn på de sociale netværk osv.). Hvis I gør det, får I mest brug for folderen EUROPA — Lev sammen!

Vores tilgang

Det var vores hensigt at skabe et undervisningsunivers, som både er indholdsrigt og fantasifuldt, for at udvide de unges horisont med hensyn til deres europæiske fremtid.

Hovedformålet er at gøre eleverne bevidste om, at de er en del af EU, og at de kan forme fremtidens Europa. For at understrege deres rolle har vi i forbindelse med hvert emne brugt et handlingsverbum (leve, organisere sig, huske, beskytte osv.).

Ordvalget, opgaverne og en tilgang, hvor man leger, mens man lærer, giver eleverne mulighed for selv at supplere deres viden ved at følge Gordon, som er den fantasiperson, der medvirker i folderne. Tilstedeværelsen af denne fantasiperson, der er på alder med eleverne, gør indholdet mere tilgængeligt. Åbne spørgsmål på de forskellige sider opfordrer ligeledes eleverne til at deltage aktivt. God fornøjelse!